Alweer 1 jaar Het Werklokaal, de #1 cowork van Hoorn

1 juni is het alweer een jaar geleden dat wij (Geertje en Ilona) onze coworkingspace aan de Lepelaar in Hoorn officieel openden.

Vanaf het moment dat we de sleutel kregen, in maart 2022 is ons leven een rollercoaster geweest. Maanden van keihard klussen, onszelf in tweeën, drieën of vieren splitsen om onze andere bedrijven en onze gezinnen draaiende te houden, regelen, oh en hadden we het klussen al genoemd? Bloed, zweet en tranen maar vooral het gevoel van trots en geluk als we weer een project af konden vinken.

 

Van bouwval naar coworkingspace

In drie maanden tijd werd het grootste gedeelte van de verbouwing gerealiseerd en hebben we de bouwval die het was omgetoverd tot sfeervolle coworkingspace waar 1 juni 2022 de eerste flexplekken in gebruik werden genomen.

Alleen de buitenmuren zijn hetzelfde gebleven, van binnen lijkt het in niets meer op de ruimte die er was. We begonnen met het verwijderen van de blauwe projectvloerbedekking die er lag en het verwijderen van het vergeelde verlaagde plafond. Dat was al een stuk beter!

Het industriële plafond wat tevoorschijn kwam hebben we zwart laten spuiten. We lieten beton storten, haalden de keukenmuur weg zodat er een open keuken ontstond. Wanden werden geplaatst en afgewerkt, de kabelgoten die aan de buitenmuren bevestigd waren haalden we er af en lieten alle elektriciteit via het plafond en de nieuwe muren omleggen. We bouwden tafels, hebben kilometers aan behang geplakt en laminaat gelegd.
Mochten we deze onderneming ooit zat zijn kunnen we zo aan de slag in de bouw 😉

1 juni 2022 was de dag van de officiële opening. Het was drie maanden lang een zoete inval van vakmensen, collega’s, familie en vrienden waardoor we 1 juni een prachtig resultaat konden laten zien aan de eerste flexwerkers die hun intrek namen in de coworkingspace.

Desondanks was er nogsteeds veel werk te doen in de vergaderzalen, kantoren en spreekkamers die we het afgelopen jaar ruimte voor ruimte opgeleverd hebben. Soms met hele krappe deadlines waarbij de verf net gedroogd was voor de eerste gebruiker de spreekkamer betrad. Nachtenlang hebben we doorgewerkt maar we zijn supertrots op het resultaat!

Wauw, hoe heb je dit gevonden?

Uiteraard lopen wij zelf iedere dag nog met een big smile het pand binnen, maar als je dan een bezoeker binnen ziet komen en hoort zeggen tegen haar coach; wauw, wat een prachtige plek. Hoe heb je die gevonden? Dan weten wij dat het klussen iedere minuut waard geweest is.

Coworkspace ✅ Klaar

Ons pand telt 1 ruimte met 10 flexbureau’s, 3 workshopruimtes, 2 spreekkamers (waarvan er 1 te gebruiken is als podcastruimte), 2 kantoren/ coachruimtes en een gezellige ontvangstruimte met open keuken.

Heb jij het al gezien?

Het Werklokaal: gestart vanuit passie voor ondernemen

Voor Ilona Visker en Geertje Ruitenburg was het ongelofelijk dat er in Hoorn geen werkplek is waar je als ondernemer terecht kunt. Waar je andere ondernemers treft en tegelijk kan werken aan de groei van je bedrijf.

Sinds juni 2022 zijn we open en bouwen we aan een ondernemershub.

We kijken ernaar uit jou in Het Werklokaal te zien!