Waarom zou je netwerken? Het belang van een zakelijk netwerk in Hoorn en omgeving

Regelmatig hoor je dat netwerken belangrijk is. Het is dé manier om nieuwe klanten of samenwerkingspartners te vinden en om zichtbaar te worden. Maar niet iedereen vindt netwerken leuk, en ook niet ieder netwerkevent is leuk.

Daarom zijn wij vanuit het Werklokaal de Werkclub gestart. Deze club is niet alleen voor onze flexwerkers maar ook voor andere ondernemers uit Hoorn en omgeving.

Voor ons persoonlijk draait netwerken niet om zaken doen. Wij vinden kennismaken met jou als persoon en als ondernemer juist heel belangrijk. Wie ben je en wat doe je? Wij leren je graag beter kennen.

Wat is netwerken?

Netwerken is het aangaan en onderhouden van nieuwe contacten. Jij hebt momenteel ook een huidig netwerk met bijvoorbeeld je (oud) collega’s, zakenpartners maar ook mensen uit je familie en vriendenkring. Vanuit dit bestaande netwerk ga je je netwerk verder uitbouwen want met een groter netwerk vergroot je de kans op een nieuwe samenwerking, of interessante baan.

 

Netwerken biedt veel kansen. Dit kunnen opdrachten zijn, maar ook goederen, banen, nieuwe klanten of projecten. Ook als je net een eigen bedrijf wil beginnen is zichtbaarheid, en daarmee ook netwerken dé manier om samenwerkingen te vinden of jouw (eerste) klanten.

Voordelen van netwerken

Netwerken biedt dus veel voordelen. Het biedt je:

  •     Interessante kansen;
  •     Hulp
  •     Kennis van nieuwe trends in jouw werkgebied
  •     Je hebt soms toegang tot meer mogelijkheden
  •     Advies en ondersteuning
  •     Nieuwe perspectieven en inzichten;

En daarnaast hou je er misschien wel leuke privé contacten aan over. Wij, de founders van Het Werklokaal hebben elkaar ook nav een oproepje in een online netwerk gevonden en kijk eens waar we een paar jaar na deze ontmoeting staan 😊

 

De nadelen van netwerken

Naast alle voordelen zitten er voor sommige mensen ook nadelen aan netwerken. Niet iedereen voelt zich gemakkelijk en comfortabel genoeg om een gesprek met een wildvreemde aan te gaan bijvoorbeeld.

Netwerken bij De Werkclub

Bij de netwerkbijeenkomsten van de Werkclub willen we de drempel wat lager maken. Allereerst door onze bijeenkomsten kleinschalig te organiseren. Geen borrel met honderden mensen maar een kleinere groep ondernemers uit Hoorn en omgeving én een activiteit. Dat kan een lekker (kerst) ontbijtje zijn, een interessante spreker of een podcast met jou in het publiek zodat je altijd een aanknopingspunt hebt voor een gesprek achteraf.

We organiseren geregeld nieuwe activiteiten en zijn altijd op zoek naar het net-niet-standaard aanbod.